Håkan Nesser

Håkan Nesser | Foto Caroline Andersson
Håkan Nesser | Foto Caroline Andersson

Håkon Nesser

Svensk krimiforfatter (født 1950) bedst kendte for sine to krimiserier om henholdsvis Gunnar Barbarotti (5 titler) og Van Veeteren (10 titler).
Håkon Nesser er en produktiv forfatter med over 20 titler i sit forfatterskab.


De venstrehåndedes forening

Veeteren & Barbarotti 1
(2018)

Håkon Nesser  | De venstrehåndedes forening
Håkon Nesser | De venstrehåndedes forening

” Mens Marten Winckelstroop og Rejmus ­Fiste endnu går i Oosterby Skole danner de De venstrehåndedes forening. Flere årtier senere brænder et gammelt pensionat ned til grunden, og flere mennesker omkommer. Det ene hænger sammen med det andet, men alle dem, der kan forklare hvordan, er døde. Næsten alle.

Der er gået femten år, siden den sidste bog om kriminalkommissær Van Veeteren udkom. Der er gået seks år, siden vi sidst hørte nyt fra Gunnar Barbarotti. Nu mødes de for første og måske eneste gang. “

Forlaget Modtryk


Eugen Kallmanns øjne

(Ikke del af en serie)
(2017)

Håkon Nesser | Eugen Kallmanns øjne
Håkon Nesser | Eugen Kallmanns øjne

” Året er 1995. Scene: en skole i byen K i det indre af Norrland. Hovedrolleindehavere: et antal elever, et par lærere og en studievejleder. Samt den nyligt afdøde lektor i svensk, Eugen Kallmann. Hvem var han egentlig? Døde han virkelig en naturlig død?

Det er en fremmedfjendsk tid. Der tegnes skæve hagekors på skolens vægge. Der skrives trusselsbreve. I en skrivebordsskuffe finder nogen lektor Kallmanns efterladte dagbøger.

EUGEN KALLMANNS ØJNE er en historie om fortidens misgerninger i sand nessersk aftapning. “

Forlaget Modtryk


Straf

Skrevet i samarbejde med Paula Polanski
( Ikke del af en serie )
(2015)

Håkon Nesser og Paula Polanski | Straf
Håkon Nesser og Paula Polanski | Straf

 ” Forfatteren Max Schmeling får et brev fra Tibor Schittkowski, en bekendt han ikke har mødt i fyrre år. Tibor er døende og vil have hjælp med noget, men vægrer sig ved at fortælle, hvad det drejer sig om. Da Max står i taknemmelighedsgæld til Tibor, bestemmer han sig for at stille op. Han rejser tilbage til sin barndomsby, møder sin hensygnende gamle skolekammerat og får en opgave.

Hvori denne opgave består er uklart, i al fald i begyndelsen, og Max trækkes ind i en historie, hvor hans egen rolle bliver større og større, men samtidig sværere og sværere at forstå.

STRAF er en gådefuld thriller, hvor ikke meget er, som det ser ud til at være, og hvor opløsningen viser sig at være selve begyndelsen. “

Forlaget Modtryk


Levende og døde i Winsford

( Ikke del af en serie )
(2014)

Håkon Nesser | Levende og døde i Winsford
Håkon Nesser | Levende og døde i Winsford

” En aften i november ankommer en kvinde til Winsford i det sydvestlige England. Med sin hund bosætter hun sig i et ensomt beliggende hus på heden. Hun anvender ikke sit rigtige navn, og hendes hensigter med besøget er uklare. Hun vandrer mellem tornebuske, tågebanker og vildheste, og hun har bestemt sig for at overleve sin hund.
Hun har en fortid og en historie. Hvad er der sket med hendes mand? Hvem var han egentlig? Og er der nogen, der leder efter hende?

LEVENDE OG DØDE I WINSFORD er en bog om at flygte fra sit gamle liv. Om at forsøge at nå til en afklaring. Og om måske at begynde forfra, selv om man ikke længere er ung. “

Forlaget Modtryk


Slagteren fra Lille Burma

Barbarotti 5
(2012)

Håkon Nesser | Slagteren fra Lille Burma
Håkon Nesser | Slagteren fra Lille Burma

” I august 2007 satte Arnold Morinder sig på sin knallert for at køre til Statoiltanken i Kerranshed. Siden har ingen set ham. Mange har mistanke om en forbrydelse, mest fordi hans samlever, en vis Ellen ­Bjarnebo, er den, hun er, men uden lig kommer man ingen vegne.
 Den sag har kriminalkommissær Asunander fundet frem, da Gunnar Barbarotti møder på arbejde igen efter sin kones død. Han har brug for et skånejob, og lidt forsigtige sonderinger kan han vel foretage.

SLAGTEREN FRA LILLE BURMA er femte og sidste bog om vicekriminalkommissær Gunnar Barbarotti fra Kymlinge. Det er samtidig den første og eneste bog om Ellen Bjarnebo, kendt som Slagteren fra Lille Burma.
 Den handler om en vicekriminalkommissær, der forsøger at komme til rette med sin dybe sorg, og om en kvinde, der har lært at håndtere sin. Den handler også om noget andet, for eksempel om to gamle politi­efterforskninger, som kunne have været bedre, og om en rejse gennem Sverige for at opklare en såkaldt cold case. ” 

Forlaget Modtryk


De ensomme

Barbarotti 4
(2011)

Håkon Nesser | De ensomme
Håkon Nesser | De ensomme

” Det begynder i 1969. Seks unge mennesker kommer til Uppsala. Omstændighederne fører dem sammen, og de udvikler en slags venskab. De danner par, drikker vin og diskuterer Gud, livet og kærligheden. Men en bustur til Østeuropa får konsekvenser for alle, og da Uppsala-tiden er ovre, er det også slut med så meget andet.
En menneskealder senere finder man docent Germund Grooth død neden for en skrænt i skovene uden for Kymlinge. En gammel dødeskrænt ifølge folketroen – og nøjagtig det sted, hvor hans kæreste, Maria, en af de unge Uppsala-studerende, døde 35 år tidligere. Dengang blev dødsfaldet kategoriseret som en ulykke, men Gunnar Barbarotti og Eva Backman vægrer sig ved at tro, at også det nye dødsfald skyldes en ulykke.

DE ENSOMME er fjerde bog om vicekriminalkommissær Gunnar Barbarotti, en bog hvor han møder en ny slags alvor og tvinges til at revurdere mange ting. I særdeleshed den der gamle overenskomst med Vorherre. “

Forlaget Modtryk


En fortælling om hr. Roos

Barbarotti 3
(2009)

Håkon Nesser | En fortælling om Hr. Roos
Håkon Nesser | En fortælling om Hr. Roos

” Da Ante Valdemar Roos var tolv år gammel, tog hans far livet af sig og efterlod en otte år gammel tipsrække. Valdemar tog over og har tippet samme række lige siden. Han er nu næsten tres, og alle kloge ord om at ‘tålmodighed belønnes’ viser sig at passe. Han vinder to millioner et hundrede tusinde kroner.

Uden at sige noget til familien siger han sit job op og køber et lille hus. Et sted, hvor han kan være sig selv. Slippe for konen og hendes børn, slippe for jobbet og chefen. Bare være Ante Valdemar Roos og se, hvad det indebærer.

Alt dette får først noget med vicekriminalkommissær Gunnar Barbarotti at gøre, da Roos forsvinder. “

Forlaget Modtryk


En helt anden historie

Barbarotti 2
(2008)

Håkon Nesser | En helt anden historie
Håkon Nesser | En helt anden historie

” En flok svenske turister møder hinanden en sommer i Bretagne, to par og to singler. De bliver venner. Bader, spiser, tager på udflugter og flirter en lille smule over ægteskabsgrænsen. Tilbage er der nogle uklare fotografier, muligvis et gruppebillede, en akvarel og en anonym dagbog, som skildrer deres eskapader.

Fem år efter badeferien begynder nogen at slå dem ihjel en efter en, men først efter at vicekriminalkommissær Gunnar Barbarotti er blevet advaret om mordene pr. brev.

Gunnar Barbarottis liv og kærlighed kommer i spil, og han får sat spørgsmålstegn ved grundlaget for sin eksistens. Og samtidig med at politiet i Kymlinge kæmper for at stoppe den lange række af mord, fortsætter morderen sin leg med politiet og fremstår mere og mere diffus og ubegribelig. “

Forlaget Modtryk


Menneske uden hund

Barbarotti 1
(2007)

Håkon Nesser | Menneske uden hund
Håkon Nesser | Menneske uden hund

” Galskab. Hævntørst. Lidenskab.
December i Kymlinge. Familien Hermansson er samlet for at fejre 105-årsfødselsdag – Karl-Erik fylder 65, den ældste datter, Ebba, fylder 40.
Men ingenting bliver, som de har forestillet sig.  Familien er flove over Robert og hans pinlige opførsel i
doku-soapen “Fangerne på Koh Fuk”.
Og natten før den store dag går sønnen Robert en tur 
og vender ikke tilbage. Næste nat forsvinder Ebbas søn, Henrik, også sporløst.
Kan det være en ren tilfældighed, at to mennesker fra samme familie og fra samme adresse forsvinder med et døgns mellemrum? Det er en besynderlig affære, som vicekriminalkommissær Gunnar Barbarotti må tage hånd om.  For at finde ud af, hvad der skete de to decembernætter, må han finde ind til familiens allermørkeste hemmeligheder og forsøge at gøre det usynlige synligt – og det sker ikke, uden at han i nødens stund ønsker, at der findes en højere magt at ty til.  Men i Barbarottis eget pointsystem om Guds eksistens er der røde tal. “

Forlaget Modtryk


Ormene på Carmine Street

Håkon Nesser | Ormene på Carmine Street
Håkon Nesser | Ormene på Carmine Street

( Ikke del af en serie )
(2010)

” Øen Manhatten ved Hudsonflodens munding er formodentlig verdens mest tætbefolkede område. Den rummer også flere historier og fortællinger end noget andet sted. Ormene på Carmine Street er en af dem.

Romanen befolkes af synske forfattere, stjålne verselinjer, betydningstunge løgne, adskilte elskende, hunde, der giver håb, og privatdetektiver. Den handler om at lede efter et forsvundet barn og om at blive ført bag lyset af tvingende omstændigher.

Ormene på Carmine Street er en kærlighedsroman med forhindringer. “

Forlaget Modtryk


Skyggerne og regnen

Håkon Nesser | Skyggerne og regnen
Håkon Nesser | Skyggerne og regnen

( Ikke del af en serie )
(2006)

” Viktor Vinblad var en mærkelig dreng. Han kunne synge salmer baglæns og løste ´Fermats sidste sætning´. Da en ung kvinde findes myrdet i den lille by, forsvinder Viktor sporløst i tredive år. Men nu er han efter sigende vendt tilbage.
David Mörtberg vender hjem til byen for at finde ud af, hvad der egentlig skete med barndomsvennen Viktor – og for at komme overens med fortiden. “

Forlaget Modtryk


Kære Agnes!

Håkon Nesser | Kære Agnes !
Håkon Nesser | Kære Agnes !

( Ikke del af en serie )
(2004)

” Kære læser!

Dette er en brevroman.
Det er også en kriminalhistorie.
Måske også noget helt tredje.
I hvert fald er det en bog om to kvinder, der mødes ved en begravelse efter næsten tyve års tavshed. Og om et planlagt mord.
Fortællingen kom til mig i Kavalla i Grækenland i løbet af nogle varme sommeruger. Jeg bryder mig ikke om bagsidetekster.

Deres forbundne
Håkan Nesser “

Forlaget Modtryk


Sagen G

Van Veeteren 10
(2004)

Håkon Nesser | Sagen G
Håkon Nesser | Sagen G

” Et gammelt spørgsmål nager Van Veeteren: Hvem dræbte Barbara Clarissa Hennan? Eller snarere: Hvordan lykkedes det Jaan G. Hennan at slippe af sted med at dræbe hende?
Det er femten år siden, og det er Van Veeterens eneste uopklarede sag. Først nu ser det ud til, at den nærmer sig sin opklaring, der dog ikke nødvendigvis bringer nogen forløsning for de involverede. Måske er der spørgsmål, der har bedst af at forblive ube­svarede? “

Forlaget Modtryk


Svalen, katten, rosen, døden

Van Veeteren 9
(2003)

Håkon Nesser | Svalen, Katten, Rosen, Døden
Håkon Nesser | Svalen, Katten, Rosen, Døden

” En ensom, ung kvinde har sit første forhold til en mand. Han er hendes mors kæreste. Snart ruller tragedien, og pigen og hendes mor findes kvalt. Og flere kommer til.
Van Veeteren er ikke længere ansat ved politiet, men bliver på grund af en olivensten, en tabt plombe og hans tidligere kollegers rådvildhed inddraget i sagen, der både handler om besættelse, misbrug og galskab. Han fornemmer en morder af en usædvanlig slags. Meget usædvanlig. “

Forlaget Modtryk


Ewa Morenos sag

Van Veeteren 8
(2002)

Håkon Nesser | Ewa Morenos sag
Håkon Nesser | Ewa Morenos sag

” Mikaela Lijphart opsøger for første gang sin biologiske far og finder ud af, hvorfor han er indlagt på en psykiatrisk afdeling. Og så forsvinder de begge to. Sporløst.

Kriminalinspektør Ewa Moreno får ikke den fredelige kærlighedsferie, hun har glædet sig til. I stedet involveres hun i en stærkt ubehagelig affære om to forsvindinger og et mord, hvor både en kollega og en gammel sag om en forsvunden skolepige er i spil.

EWA MORENOS SAG er ottende, selvstændige bind i serien om Van Veeteren og politifolkene i Maardam, en by et sted i Europa. “

Forlaget Modtryk


Carambole

Van Veeteren 7
(2001)

Håkon Nesser | Carambole
Håkon Nesser | Carambole

” Børn bør ikke dø før deres forældre. Men af og til går det ikke, som det skal: en mørk vej, en beruset bilist, en ung mand, der dør – og så ruller begivenhederne i Maardam som kuglerne på et billardbord. For bilisten er alt med ét slag ændret, og han drives ud i et desperat forsøg på at nulstille sin handling.
Kriminalkommissær Reinhart og hans hold ved politiet i Maardam må kontakte deres tidligere kollega Van Veeteren, der på tragisk vis er indblandet i sagen.

CARAMBOLE er syvende, selvstændige bind i Håkan Nessers mesterlige serie om Van Veeteren, der nu er blevet antikvarboghandler, og hans tidligere kolleger på politistationen i Maardam. “

Forlaget Modtryk


Münsters sag

Van Veeteren 6
(2000)

Håkon Nesser | Münsters sag
Håkon Nesser | Münsters sag

” Den tænksomme og skakspillende kriminalkommissær Van Veeteren er på orlov og har overladt kri­mi­naliteten i Maardam til sine kolleger, blandt andet kriminalinspektør Münster, der får sin sag for med et tilsyneladende banalt mord.

En ældre mand er blevet stukket ihjel, men der er intet motiv og heller ingen spor. Münster må søge hjælp hos Van Veeteren, der leder ham i den rig­tige retning – mod en beskidt sandhed, som ingen kan bruge til noget. “

Forlaget Modtryk


Kommissæren og tavsheden

Van Veeteren 5
(1998)

Håkon Nesser | Kommissæren og tavsheden
Håkon Nesser | Kommissæren og tavsheden

” Politistationen i Maardam modtager et anonymt opkald fra en kvinde, der hævder, at unge piger for­svinder sporløst fra den ferielejr, som den religiøse sekt Det Rene Liv arrangerer. Taler hun sandt? Og hvad sker der i så fald med pigerne?

Van Veeteren får kun tavshed som svar på sine spørgsmål, og den filosofisk anlagte kommissær får god brug for sin berømte intuition i en efterforsk­ning, der kompliceres af hemmeligheder, fanatisme og fortielser. “

Forlaget Modtryk


Kvinde med modermærke

Van Veeteren 4
(1997)

Håkon Nesser | Kvinde med modermærket
Håkon Nesser | Kvinde med modermærket

” En mand får mærkelige, anonyme telefonopkald. Det eneste han hører, er musik fra begyndelsen af tresserne. Få dage senere findes han død på gulvet i sin entre – myrdet.

For Van Veeteren og hans kolleger er det en besvær­lig sag uden spor og uden vidner. Først da endnu en mand bliver myrdet, begynder Van Veeteren at se begyndelsen på et mønster, der har tråde langt tilbage i tiden til en forbrydelse, der aldrig blev anmeldt og aldrig opklaret. “

Forlaget Modtryk


Hjemkomsten

Van Veeteren 3
(1996)

Håkon Nesser | Hjemkomsten
Håkon Nesser | Hjemkomsten

” En stille augustmorgen forlader en dobbeltmorder fængslet. En regnfuld aprildag finder nogle børn et skamferet lig i en grøft.

Van Veeteren stilles over for en mærkelig og ulykkelig menneskeskæbne, og han må ud i retfærdighedens grænseland og tage midler i brug, som han har gruet for i hele sin karriere. Hvem skal sørge for, at retfærdigheden sker fyldest, når politi og retsvæsen svigter? ”

Forlaget Modtryk


Borkmanns punkt

Håkon Nesser | Borkmanns punkt
Håkon Nesser | Borkmanns punkt

Van Veeteren 2
(1995)

” I den lille kystby Kaalbringen breder rædslen sig. To personer er blevet dræbt af en øksemorder, og ingen ved, hvornår eller hvor bødlen vil slå til næste gang. Er det tilfældigheder eller en udspekuleret plan, der afgør, hvem der bliver det næste offer?
Det bliver Van Veeterens opgave at fi nde sammenhængen mellem de tilsyneladende uforklarlige mord i en efterforskning, der risikerer at drukne i sine egne detaljer.
Borkmanns punkt er andet, selvstændige bind i
serien om kriminalkommissær Van Veeteren og hans
kolleger på politistationen i Maardam. “

Forlaget Modtryk


Det grovmaskede net

Håkon Nesser | Det grovmaskede net
Håkon Nesser | Det grovmaskede net

Van Veeteren 1
(1994)

” Har den sagtmodige, intellektuelle gymnasielærer Janek Mattias Mitter dræbt sin kone ved at presse hendes hoved ned under vandet i badekarret? Og har han i så fald virkelig glemt, at han har gjort det, eller er han bare en usædvanlig forhærdet løgner?

Kriminalkommissær van Veeteren er vant til at vide, hvad der er sandhed, og hvad der er løgn, men nu er han i tvivl, og van Veeteren bryder sig ikke om
tvivl.

Det grovmaskede net er første, selvstændige bind i Håkan Nessers mesterlige serie på ti om kriminalkommissær Van Veeteren og hans kolleger på politistationen i Maardam. “

Forlaget Modtryk


Læs mere om Håkon Nesser :

Forlaget Modtryk

Håkon Nessers hjemmeside

Forfatterweb

Håkon Nesser på Facebook

Køb hos Plusbog

Køb hos Saxo