Robert Galbraith

J. K. Rowling
J. K. Rowling

Robert Galbraith

Robert Galbraith er et pseudonym anvendt af Joanne K. Rowling
(f. 1965) der er bedst kendt for fantasy-serie om Harry Potter som ikke kræver yderligere introduktion.
Efter den verdensomspændende succes har hun holdt pause fra fantasygenren. Første med romanen “Den tomme stol” og derefter i krimiserien om krigsveteranen og privatdetektiven Cormoran Strike og hans assistent Robin Ellacotts strabadser.


Den våde grav

Strike & Ellacott 7
Udgivet : 2023
Sider : 1032
Originaltitel : The Running Grave
ISBN : 9788702408201

“Detektivbureauet i Denmark Street bliver kontaktet af en fortvivlet far, hvis søn har sluttet sig til en religiøs bevægelse. Manden er dybt bekymret for sin søn og mener, at der i virkeligheden er tale om en bizar sekt, som har slået sig ned på et forladt herresæde i Norfolk, hvor de nu holder hans søn isoleret og afsondret fra sin familie. Han beder Strike og Robin om hjælp til at få sønnen ud og kulten afsløret.På overfladen fremstår bevægelsen som en kirkelig organisation, der arbejder for en bedre verden, men det står hurtigt klart for Strike, at der snarere er tale om dødsensfarlig tilbedelse af nogle få karismatiske ledere, som gemmer på uhyggelige hemmeligheder. Da der samtidig sker uforklarlige dødsfald blandt kritikere af bevægelsen, beslutter Robin sig for at rejse til Norfolk for at finde ud af, hvad der i virkeligheden foregår inde bag murene.Men Robin er langt fra forberedt på de farer, der venter hende. Måske har både hun og Strike for en gangs skyld undervurderet den modstander, de står overfor.Den våde grav er den åndeløst spændende fortsættelse af historien om Cormoran Strike og Robin Ellacott, som man læser med hjertet oppe i halsen.”

Gyldendal


Det blæksorte hjerte

Strike & Ellacott 6
Udgivet : 2022
Sider : 1080
Originaltitel : The Black Ink Heart
ISBN : 9788702372823

“Da en skræmt og forvirret kvinde en dag dukker op på detektivbureauet i Denmark Street og påstår, at hun bliver forfulgt og lagt for had på nettet af en ondskabsfuld, anonym person, der kalder sig Anomi, må Robin i første omgang afvise at tage sagen. Det viser sig, at kvinden er medskaber af den verdensberømte kulttegneserie Det blæksorte hjerte, og få dage senere læser Robin den chokerende nyhed om, at kvinden er blevet knivdræbt, og at hendes lig er blevet fundet på den selvsamme kirkegård, hvor Det blæksorte hjerte udspiller sig.

Robin og Strike kommer på sagen, og snart må de navigere i et uigennemtrængeligt net af online-identiteter, benhårde økonomiske interesser og ubønhørlige familiefejder. Den indviklede sag strækker deres evner til det yderste og begynder pludselig også at true dem på hidtil ukendte og frygtindgydende måder.”

Gyldendal


Ustyrligt blod

Strike & Ellacott 5
Udgivet : 2020
Sider : 960
Originaltitel : Troubled Blood
ISBN : 9788702307375

Robert Galbraith | Ustyrligt Blod
Robert Galbraith | Usturligt Blod

” Robert Galbraiths “Ustyrligt blod” er 5.bog om privatdetektiven Cormoran Strike og fyldt med mysterier, uopklarede sager fra fortiden og en psykopatisk seriemorder!

I hjembyen Cornwall antastes Cormoran Strike af en kvinde, som ønsker hjælp til at finde hendes forsvundne mor, Margot Bamborough. Hun forsvandt for fyrre år siden i 1974 under mystiske omstændigheder, der aldrig er blevet opklaret. Cormoran Strike tager imod sagen, trods hans manglende tro på at den kan opklares. Imens er hans forretningspartner, Robin Ellacott, i gang med en besværlig skilsmisse, der tærer hårdt på hendes kræfter. Sagen om Margots forsvinden udvikler sig drastisk, og pludselig udgør tarotkort, en psykotisk seriemorder og tvivlsomme vidneudsagn en direkte livsfare!

“Ustyrligt blod” er en svimlende og fængslende fortælling, der konstant overrasker og fastholder læseren i ren spænding om, hvordan Cormorans Strikes efterforskning udvikler sig.”

Gyldendal


Den hvide død

Strike & Ellacott 4
Udgivet : 2018
Sider : 671
Originaltitel : Lethal White
ISBN : 9788702277692

Robert Galbraith | Den hvide død
Robert Galbraith | Den hvide død

” Da Billy, en plaget ung mand, opsøger Cormoran Strike og fortæller om en forbrydelse, han så, da han var lille, efterlader det privatdetektiven dybt foruroliget.

Strike og hans tidligere assistent Robin Ellacott – nu partner i detektivbureauet – forsøger at komme til bunds i Billys historie og føres ad kringlede veje gennem Londons gyder til de hemmelighedsfulde gange i parlamentet og et smukt, men dystert herresæde langt ude på landet.

Sideløbende med denne labyrintiske efterforskning er Strikes eget liv langt fra enkelt: Hans nye berømmelse hæmmer hans muligheder som privatdetektiv, og forholdet til hans tidligere assistent er presset. Strike har mere end nogensinde brug for Robin i sit arbejde, men deres personlige forhold er mere indviklet end som så …”

Gyldendal

“En sprogligt velfortalt og plotmæssigt spændende kriminalroman” 
 Berlingske

“Herligt litterær i sprog og indhold”
♥︎♥︎♥︎♥︎Politiken


Ondskabens høst

Strike & Ellacott 3
Udgivet : 2016
Sider : 520
Originaltitel : Career of Evil
ISBN : 9788702191165

Galbraith 3
Robert Galbraith | Ondskabens høst

“Da Robin Ellacott modtager en mystisk pakke, forfærdes hun over at opdage, at den indeholder en kvindes afhuggede ben. Hendes chef, privatdetektiv Cormoran Strike, er mindre overrasket, men ikke mindre alarmeret. Der er fire mennesker fra hans fortid, som han mener, kunne være ansvarlige – og Strike ved, at kun én af dem er i stand til at begå sjælsrå og vedvarende vold.

Da politiet fokuserer på den ene mistænkte, som Strike bliver stadig mere sikker på, ikke er gerningsmanden, tager han og Robin sagen i egen hånd og dykker ned i de tre andre mænds dystre og forkvaklede verdener. Men i takt med, at flere grufulde gerninger indtræffer, begynder tiden at løbe ud for dem …

Ondskabens høst er den tredje roman i den anmelderroste serie om privatdetektiven Cormoran Strike og hans assistent Robin Ellacott. En djævelsk velkonstrueret kriminalroman med stadig nye forviklinger, og samtidig en medrivende historie om en mand og en kvinde ved en skillevej i deres personlige og professionelle liv.”

Gyldendal

 


Silkeorm

Strike & Ellacott 2
Udgivet : 2014
Sider : 488
Originaltitel : The Silkworm
ISBN : 9788702161526

Galbraith 2
Robert Galbraith | Silkeorm

” Owen Quine er forsvundet og hans kone sætter alt ind for at finde ham igen. Her kommer Strike ind i billedet og nu går en større eftersøgning i gang, som viser sig at være langt mere kompliceret end først antaget. Owen Quine er forfatter og det viser sig, at han i sin kommende roman afslører en hel del menneskers forfærdelige hemmeligheder – kan det have noget med hans forsvinden at gøre? 

Gyldendal

“En bog man sluger”
The Telegraph

“Mordmysteriet i Silkeorm er et ægte mysterium med en helt og aldeles tilfredsstillende slutning”
The Daily Beast

“Den sidste sætning i Silkeorm . . . vil gøre læsere glade, som er kommet til at elske bogens dybt sympatiske personer”
USA Today


Gøgens kalden

Strike & Ellacott 1
Udgivet : 2013
Sider : 480
Originaltitel : The Cuckoo’s Calling
ISBN : 9788702162844

Galbraith 1
Robert Galbraith | Gøgens kalden

“Gøgens kalden er den første krimi for voksne fra Robert Galbraith – pseudonym for J.K. Rowling.

En smuk model findes død under en snedækket balkon i det mondæne London-kvarter Mayfair, og politiet antager hurtigt, at der er tale om selvmord. Men hendes bror har sine tvivl, og derfor hyrer han privatdetektiven Cormoran Strike til at undersøge sagen nærmere.

Strike er krigsveteran med både fysiske og psykiske men, og hans liv ligger i ruiner. Sagen redder i sidste øjeblik hans økonomi, men ikke uden personlige omkostninger: Jo dybere han dykker ned i den unge piges komplicerede verden, jo mere lukker sagen sig om ham – en sag, der viser sig at bringe Strike i den største fare … Gøgens kalden er en elegant krimi, der gennemsyres af Londons stemningsfulde, farverige miljøer, fra Mayfairs stille gader til pubberne i East End og det hektiske liv i Soho.”

Gyldendal

“Gøgens kalden er for alle (krimi)fans, som elsker rigtig litteratur, moderne ridderlighed og rimelig retfærdighed”
♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎ Politiken


Læs mere her :

Forlaget Gyldendal

Robert Galbraiths hjemmeside

Robert Galbraith på Facebook

Køb hos Plusbog

Køb hos Saxo.com