Lars Kepler

Lars Kepler
Lars Kepler

Lars Kepler

Bag pseudonymet Lars Kepler gemmer sig det svenske forfatterpar Alexandra Coelho Ahndoril (f. 1966) og Alexander Ahndoril (f. 1967).

De har indtil nu skrevet syv romaner om den Stockholmske kriminalkommisær Joona Linna.

Ud over serien om Joona Linna, udgav de i 2016 den psykologiske thriller “Playground”.


Lazarus

Joona Linna 7
(2018)

Lars Kepler | Lazarus
Lars Kepler | Lazarus

“En mand bliver fundet død i en lejlighed i Oslo. Da politier åbner fryseren i køkkenet, gør de et gruopvækkende fund. Ofret viser sig at være en hidtil ukendt gravskænder og trofæsamler.
Da en tysk kommissær nogle dage senere kontakter Joona Linna for at bede om hjælp til opklaringen af en mordsag på en campingplads uden for den tyske by Rostock, ser Joona et mønster. Joona indset snart, at det mønster, der viser sig er modbydeligt og umulig at ignorere.
Nogle ville kalde det et mirakel, at man genopstår fra de døde – andre vil kalde det et mareridt!
Lazarus er navnet på den mand, som Jesus i Bibelen vækker til live igen.”

Forlaget Gyldendal


Kaninjægeren

Joona Linna 6
(2017)

Lars Kepler | Stalker
Lars Kepler | Stalker

” Joona Linna har tilbragt to år i et højsikret fængsel, da han bliver ført væk for at deltage i et hemmeligt møde. Politiet har brug for hans hjælp til at stoppe en gådefuld morder, der kaldes Kaninjægeren. Den eneste sammenhæng mellem hans ofre er, at de alle hører et barn sige et rim om kaniner, inden morderen kommer.

Tilfældigt havner tv-kokken Rex Müller midt i begivenhedernes centrum. For første gang skal han være alene med sin søn, men i stedet for tre afslappende uger bliver det en skræmmende kamp for overlevelse.

Joona Linna og Saga Bauer er tvunget til at arbejde sammen i hemmelighed for at få stoppet Kaninjægeren, før det er for sent. “

Forlaget Gyldendal


Stalker

Joona Linna 5
(2014)

Lars Kepler | Stalker
Lars Kepler | Stalker

“Stalker” er en klassisk Lars Kepler krimi: hæsblæsende plot, stærke personligheder og gribende skæbner – skrevet med coolness og hjerte og passion.
Rigskrim modtager mystiske links til You Tube filmklip af kvinder, filmet ind gennem deres vinduer, mens de klæder sig af. Ikke noget, man tager så alvorligt. Ikke før kvinderne findes myrdet en efter en.
Jonna Linna er forsvundet, og alle tror, han er død. Alle, undtagen Saga Bauer, som ikke holder op med at lede efter ham. I mellem tiden har en ny kvindelig kriminalkommissær, ekspert i seriemordere, spree killers og stalkere overtaget Joonas kontor. Og hun kalder Erik Maria Bark, hypnotisøren, ind for at hjælpe politiet med efterforskningen. Hurtigt står det klart, at man står med en sag med vidtstrakte forgreninger. Og en gåde, man ikke kan løse uden Joona Linna.”

Forlaget Gyldendal


Sandmanden

Joona Linna 4
(2013)

Lars Kepler | Sandmanden
Lars Kepler | Sandmanden

” En nærmest spøgelsesagtig bleg og udmattet ung mand kommer en kold vinternat syd for Stockholm gående på en høj jernbanebro.På sygehuset konstateres at den stærkt afkræftede og nedkølede mand har legionærsyge.
Man finder også ud af han blev erklæret død for syv år siden. Efter sammen med sin yngre søstre at have været sporløst forsvundet i tre år. Manden og hans søster var et af Jurek Walters sidste ofre. Den gådefulde seriemorder der blev fanget af kommisær Joona Linna og dømt til retspsykiatrisk forvaring og total isolering. Men som på uhyggeligste vis kaster lange og truende skygger ind over Joonas liv.
Hvor har den unge mand opholdt sig i al den tid? Hans uventede opdukkern og uhyggelige vidneudsagn gør, at den gamle sag må tages op igen. Det haster, det haster meget. Saga Bauer kommer på den i enhver forstand grænseoverskridende mission.
Ingen kan gemme sig for Sandmanden. Lyt ikke til ham, tal ikke med ham, fald ikke i søvn. Mareridtet er først lige begyndt. “

Forlaget Gyldendal


Ildvidnet

Joona Linna 3
(2012)

Lars Kepler | Ildvidnet
Lars Kepler | Ildvidnet

“En efterårsnat finder et blodigt dobbeltmord sted på Birgittagården, et hjem for stærkt adfærdsvanskelige teenagepiger. Ingen har set noget, men samme nat flygter en af de unge piger.
I Stockholm brænder jorden under kriminalkommissær Joona Linna. Han er suspenderet fra jobbet og på vej nordpå, jaget af
sin egen fortids dæmoner. Mordene på Birgittagården får ham til at vende om, men alle spor i sagen ender blindt. Joona står over for sin karrieres hidtil mest lukkede mordgåde.
Samtidig begynder en kvinde at ringe til politiet med anonyme tips. Først er hun ude efter en dusør, men efterhånden forsøger hun bare desperat at få politiet til at lytte.”

Forlaget Gyldendal


Paganinikontrakten

Joona Linna 2
(2010)

Lars Kepler | Paganini-kontrakten
Lars Kepler | Paganini-kontrakten

“Der er mennesker, du ville ønske, du aldrig havde mødt.
For din største drøm kan blive dit værste mareridt. Og visse kontrakter kan ikke brydes. Ikke engang med din egen død …
En smuk sommerdag findes en ung kvinde død, druknet i brakvand, om bord på en sejlbåd drivende i Stockholms skærgård. Senere samme dag findes en mand hængt i sin herskabslejlighed på Östermalm. Det ligner selvmord, men rummet er fuldstændig bart, hvordan er han kommet op i løkken? De to dødsfald var forblevet en gåde, hvis ikke kriminalkommissær Joona Linna havde været så forfærdeligt stædig …”

Forlaget Gyldendal


Hypnotisøren

Joona Linna 1
(2010)

Lars Kepler | Hypnotisøren
Lars Kepler | Hypnotisøren

“Han har lovet aldrig nogensinde at hypnotisere igen. Nu bryder han sit løfte for at redde liv, og pludselig står hele hans eget liv på spil …
Erik Maria Bark er læge med speciale i at behandle stærkt traumatiserede personer, tidligere også med hypnose. En nat i begyndelsen af december kaldes han til Karolinska Sygehus, hvor en 15-årig dreng ligger hårdt såret – tilsyneladende den eneste overlevende i en familiemassakre i et rækkehus i en forstad til Stockholm.
Det viser sig, at der også er en ældre søster. Hende vil man finde, før morderen gør det, og kriminalkommissær Joona Linna beslutter sig for at bruge utraditionelle metoder: Han vil have Bark til at forhøre drengen under hypnose for at få et signalement af morderen. Men da Bark giver efter for politimandens bøn om hjælp, og dermed bryder sit gamle løfte, sættes en skræmmende handlingskæde i gang …
Sammen med Joona Linna må Bark i løbet af nogle nerveopslidende decemberdage i et Stockholm, der er ved at lukke ned i sne og sjap og forskanse sig i julehygge indendørs, konfrontere sig selv med fortrængte kapitler af sin egen historie og med de mørkeste kapitler af sine medmenneskers fortid.
Det bliver en intens og chokerende tour de force gennem – i mere en én forstand – øde og kuldslåede egne. I jagten på en forbryder, der tilsyneladende er besat af det stærkeste og mest sårbare menneskelige punkt: relationen mellem forældre og børn.”

Forlaget Gyldendal


Læs mere om Lars Kepler :

Gyldendal

Officiel Lars Kepler side

Forfatterweb

Lars Kepler på Facebook

Køb hos Plusbog

Køb Saxo